Carboxy koldioxidbehandling

”MIRAKELGASEN”

Carboxy-behandlingar ger mycket goda resultat på följande:

PÅ KROPPEN: celluliter, fettdepåer samt hudbristningar

I ANSIKTE: hängande hud/överskottshud i ansiktet och på halsen, mörka ringar under ögonen och hängande ögonlock.

GAMLA ACNEÄRR/GRÅ LIVLÖS HUD: Behandlingen ger även effekt på acneärr, då koldioxiden ”spolar rent” och ”väcker” huden som länge har varit inflammerad av acne. Ger en betydligt mindre synlig ärrvävnad och lyster samt lyft.

ÖVRIGT: Medicinsk koldioxidterapi eller Carboxytherapy brukar också ibland kallas för “mirakel gasen” och har av vissa kallats ”det största genombrottet för skönhetsbehandlingar sedan Botox.” Carboxy behandling har snabbt blivit känd som den ledande hudföryngringsbehandlingen i världen, och brukas självklart av eliten i Hollywood.

Carboxy behandling? Vad är det?

Carboxy behandling är en säker och klinisk välbeprövad metod för att föryngra, återställa samt rekonditionera livlös, ärrad, förtida åldrad hud och olika typer och djup av rynkor. Carboxy behandlar även slapphet, celluliter och hudbristningar med en annan inställning/frekvens på behandlingsmaskinen. Carboxybehandling görs genom att injicera små mängder av medicinsk koldioxid (CO2) under huden. Detta åstakommer en nedbrytning av fetthaltiga avlagringar och stimulerar kollagenproduktionen. Behandlingen har inga negativa biverkningar och tar mellan en kvart och en timme. Carboxy therapy en enkel och säker procedur för vacker och yngre hud.

Vad gör man med Carboxy i ansiktet?

    •    reducerar mörka ringar under ögonen – mycket bra effekt!

    •    reducerar till minst 50% acneärr

    •    uppstramning av slapp hud (nyproduktion av kollagen)

    •    fettreduktion av dubbelhakor  fettdepåer

    •    hängande ögonlock stramas upp väsentligt

Hur fungerar en Carboxy behandling på kroppen?

När vi åldras, om man har jojobantat genom åren, ökat i vikt eller byggt muskler blir kapillärer vilande och därmed tillförs det väldigt lite syre till området och cellförnyelsen avtar. I kombination med yttre påfrestningar hämmas cellernas förmåga att förnya sig och fungera tillfredställande. Huden förlorar långsamt sin elasticitet och sitt kollagen. Samma sak händer med huden om man haft acneinflammationer under lång tid. Huden ”stannar”.

Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ned med 25% och med hela 50% vid 40 år. Så snabbt går det!

Kroppen får naturligtvis sitt syre genom grundläggande andning, men faktorer som föroreningar minskar syrehalterna ytterligare. Kroppen kommer först att transportera syre till viktiga organ och slutligen gå till huden. När huden inte får tillräckligt med syre accelerar åldrandet och kan ge akne, rodnad, irritation och åldersfläckar, enskilt eller i kombinationer.

Carboxy therapy genomsyrar huden med CO2 (koldioxid) precis under hudens yta, kroppen tolkar detta som en syrebrist och reagerar genom att öka blodflödet och tillväxtfaktorer som VEGF (vascular endothelial growth factor). Detta bidrar till nyproduktion av blodkärl.

Syre och näringsämnen ökar till det behandlade området och förbättrar cirkulationen avsevärt, som ger cellrestaurering. Den ökade syrehalten förbättrar även vätskeretention eller ödem i området. För en dermal effekt som reducerar fina linjer, rynkor och hudbristningar, stimulerar det ökade blodflödet produktionen av kollagen, vilket kommer att mjuka upp fina rynkor och minska mörka ringar under ögonen. Kollagen stimuleras långsiktigt med mer regelbundenhet, vilket leder till en åtstramande effekt.

Slapp hud och hängiga käkar och halsar förbättras avsevärt. För fettreducering som dubbelhaka, slussas uppvärmd gas med hög volym in djupt i det fett som sedan bryts upp och stimulerar nya blodkärl och föryngring av huden.

Kan trötta ögonområden behandlas med Carboxy?

Nu äntligen kan hud runt ögonen, som varit svårt att behandla tidigare, behandlas effektivt med Carboxy.

Hur många behandlingar måste jag göra om jag tar behandling på kroppen? SVAR: 2-4 ggr för mindre besvär, t.ex. små rynkor 6-10 ggr för envisare åkommor t.ex. CELLULITER och STRIAE (bristningar)

Behandlingen tar från 15 min i ansiktet till ca 30 min på kroppen. Behandlingsintervall från var tredje dag i ansikte till större intervall som varje vecka t ex på kroppen.

Behandling med Carboxy therapy förbättrar:

    •    Mörka ringar genom att öka syresättningen i området

    •    Påsar under ögonen reduceras genom att huden stramas åt och blygsam fett minskning sker

    •    Kråksparkar/Rynkor och linjer runt ögonen minskar på grund av kollagenstimulering

    •    Hängande ögonlock kan lyftas en del genom att dra åt pann-området med strategiskt placerade carboxyinjektioner.

    •    Hudens struktur runt ögonen blir bättre på grund av kollagenstimulering.

    •    Tidigare Acneinflammerad hud med div ärr och livlös grå hud.

Det finns inga kända risker med Carboxy therapy.