IPL- Hårborttagning

Med IPL-behandlingar kan vi effektivt förbättra ytliga blodkärl, föryngra hud, minska ytliga rynkor, ta bort oönskad hårväxt och eliminera viss pigmentering.

För IPL-behandling mot ytliga små kärl i hudens vävnad krävs i regel upprepade behandlingar med ca 3-4 veckors mellanrum. Vid behandling med IPL-ljus utnyttjas det synliga ljuset (dock inte infrarött och UVA och UVB).

Vad är IPL- Hårborttagning?

IPLbkgrny

IPL behandling är idag en effektivt metod vid reducering/borttagning av skägg, mustash, hår på ryggen, bikinilinje, hår på benen, armhålor och andra områden på kroppen.

Metoden är effektiv och säker, och innebär ingen smärta eller fara för huden. Dessutom är resultatet
helt permanent, till skillnad från många andra hårborttagningsmetoder.

 

HUR FUNGERAR IPL BEHANDLINGEN?

StarLux-behandlingCS

Med IPL kan du ta bort generande hårväxt permanent. Metoden tar bort alla hår som är mörka och innehåller pigment.

IPL står för intensivt pulserande ljus, och det är just det pulserande ljuset som tar bort hårstråna. En kall gel appliceras på området där hår ska tas bort, och området bestrålas sedan med synligt och infrarött ljus som i sin tur förstör hårsäckarna. Ljuspulsen känns som en kittling eller liten snärt i huden, men många känner ingenting alls.

Behandlingen liknar laser men genomförs med en bredare och mjukare ljusstråle, vilket gör ingreppet skonsammare och behagligare.

Hur många behandlingar behövs?

Det är bara i de hårstrån som är i aktivt växande fas som återväxten kan stoppas. Därför bör du räkna med tre till sex behandlingar innan alla hårsäckarna har behandlats. Exakt hur många behandlingar som behövs är svårt att säga. Det beror bland annat på hudtyp, hur många hårsäckar som finns inom området, och hårets struktur. Därför varierar behandlingstiden från person till person.

Hur långt mellan behandlingarna?

Efter behandlingen kommer huden att kännas mjuk och len ända fram tills nästa tillväxtfas inträder. Oftast tar det mellan en och två månader, beroende på vilket område som behandlats. Då är dags för nästa behandling.

Kontakta oss gärna för mer information och gratis konstultation!